©

Lydia Lavda Drums Poetry
all rights reserved

Νεογνά χαμόγελα...




" Νεογνά χαμόγελα
Παντού!
Σε κινούμενα αλογάκια λούνα παρκ.
Στις ξηλωμένες ραφές του χρόνου.
Σε πρόσωπο άστεγου.
Ανεβαίνουν με το ασανσέρ της καθημερινότητας
ξεπηδούν από τους κάδους της λύπης
σε παιδικές γκριμάτσες...
Νεογνά χαμόγελα – παντού! "


©Lydia Lavda Drums Poetry


( από την ποιητική συλλογή "Χαρτογράφηση"-Εκδόσεις "ΡΕΩ" 2011)


Λυδία Λάβδα· μουσικός,ποιήτρια,εκδότρια του περιοδικου "Αλεξίσφαιρο"

Ένας νέος,μαγικός κόσμος!


Αγαπητοί γονείς, καλώς ορίσατε στο νέο ιστότοπο με χρηστικές και άλλες πληροφορίες για το νέο μέλος της οικογένειάς σας!Εγκυμοσύνη,μητρότητα και ό,τι απασχολεί τους νέους γονείς,συμβουλές για μία ευτυχισμένη σχέση με αισιοδοξία για εσάς και το μωρό σας!

Καλωσόρισες μωράκι

2/3/11

Ένδυση μωρού


Ξεκινώντας με την ένδυση θα χρειαστείτε-αν είναι χειμώνας- 1 με 2 βαμβακερά σκουφάκια που να καλύπτουν τα αυτιά,1-2 ζευγάρια γαντάκια, μία φόρμα εξόδου βαμβακερή και όχι συνθετική, για να αποφύγετε πιθανούς δερματικούς ερεθισμούς. Επίσης 6 με 9 φορμάκια με μακρύ μανικάκι ,καθώς και 8 με 12 κορμάκια (εσώρουχα).Από καλτσάκια σε πρώτη φάση 2,3 βαμβακερά ζευγάρια είναι αρκετά, αν σκεφτείτε πως τα φορμάκια καλύπτουν και τα ποδαράκια του μωρού. Βέβαια ο αριθμός πάντα μπορεί να διαφέρει από μικρότερος σε μεγαλύτερος,αναλόγως τον αριθμό πλυντηρίων που θα βάζετε εβδομαδιαίως.Εάν επιθυμείτε να έχετε χρόνο για το μωράκι σας και εσάς, τότε καλύτερα να έχετε λίγα παραπάνω ρούχα.
Βέβαια δεν χρειάζονται υπερβολές αν αναλογιστείτε πως θα ανανεώνετε την γκαρνταρόμπα του βρέφους περίπου ανά τρίμηνο. Φροντίστε τα ρουχαλάκια του να μην είναι συνθετικά.Να είναι βαμβακερά και ευκολοφόρετα-κυρίως με μπροστινά ανοίγματα, χωρίς επικίνδυνα κουμπώματα, κορδελάκια, στάμπες που αφαιρούνται, γιατί υπάρχει κίνδυνος κατάποσής τους από το  μωρό.
Για το πλύσιμο των ρούχων θα χρειαστείτε βρεφικό απορρυπαντικό και όχι ενηλίκων.Μια πολύ καλή υποαλλεργική επιλογή  σε κάθε πλύση, αποτελούν τα soapnuts-οι βιολογικοί καρποί πλυσίματος (αναζητήστε πληροφορίες και οδηγίες χρήσης στο διαδίκτυο).