©

Lydia Lavda Drums Poetry
all rights reserved

Νεογνά χαμόγελα...




" Νεογνά χαμόγελα
Παντού!
Σε κινούμενα αλογάκια λούνα παρκ.
Στις ξηλωμένες ραφές του χρόνου.
Σε πρόσωπο άστεγου.
Ανεβαίνουν με το ασανσέρ της καθημερινότητας
ξεπηδούν από τους κάδους της λύπης
σε παιδικές γκριμάτσες...
Νεογνά χαμόγελα – παντού! "


©Lydia Lavda Drums Poetry


( από την ποιητική συλλογή "Χαρτογράφηση"-Εκδόσεις "ΡΕΩ" 2011)


Λυδία Λάβδα· μουσικός,ποιήτρια,εκδότρια του περιοδικου "Αλεξίσφαιρο"

Ένας νέος,μαγικός κόσμος!


Αγαπητοί γονείς, καλώς ορίσατε στο νέο ιστότοπο με χρηστικές και άλλες πληροφορίες για το νέο μέλος της οικογένειάς σας!Εγκυμοσύνη,μητρότητα και ό,τι απασχολεί τους νέους γονείς,συμβουλές για μία ευτυχισμένη σχέση με αισιοδοξία για εσάς και το μωρό σας!

Καλωσόρισες μωράκι

27/5/11

Έπιπλα για το μωράκι σας

Μία καλή και εύχρηστη λύση αποτελεί η αγορά μίας κούνιας- κρεβατιού που στα μετέπειτα χρόνια του μωρού μετατρέπεται σε παιδικό κρεβατάκι.Μην αμελήσετε να αγοράσετε ένα  σταθερό-στιβαρό κρεβάτι με προστατευτικά καλύμματα οδοντοφυίας και αν επιθυμείτε με κάγκελα  που ανεβοκατεβαίνουν (καλό είναι να το δοκιμάσετε πριν την αγορά-πολλές μητέρες επιθυμούν σταθερά τα πλαϊνά κάγκελα για μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας). Σε κάθε περίπτωση φροντίστε το κρεβατάκι του μωρού σας να είναι από συμπαγές ξύλο, να πληρεί ευρωπαϊκές προδιαγραφές κατασκευής, χωρίς βλαβερές ουσίες (φορμαλδεΰδη) και επικίνδυνα τοξικά χρώματα.
*Πριν από την πρώτη χρήση μην αμελήσετε να αερίσετε κάθε έπιπλο του μωρού σας.

Η αγορά του στρώματος είναι εξίσου σημαντική, για αυτό μην διστάσετε να διαθέσετε  παραπάνω χρήματα  για να προμηθευτείτε το καλύτερο για το μωράκι σας.Ένα στρώμα θα πρέπει να έχει υποαλλεργικά υλικά στο εσωτερικό του, καθώς και αφαιρούμενο  βαμβακερό κάλυμμα (χωρίς pvc) για να μπορείτε να το πλένετε τακτικά σε θερμοκρασία άνω των 60 βαθμών κελσίου.Φροντίστε  το στρώμα να εφαρμόζει ακριβώς στο κρεβάτι που θα έχετε, για να μην υπάρξουν πιθανοί τραυματισμοί του μωρού σας.Μην ξεχνάτε να το γυρίζετε συχνά από την άλλη πλευρά, όπως συνηθίζεται  άλλωστε και στα στρώματα των ενηλίκων.

Τέλος ,θα χρειαστείτε μια συρταριέρα/σιφινιέρα  με 3-4 βαθιά συρτάρια, για να τοποθετήσετε τα ρουχαλάκια του μωρού σας. Φροντίστε να μην είναι κατασκευασμένη από MDF και κόντρα πλακέ λόγω της φορμαλδεΰδης που αναφέραμε και πριν.