©

Lydia Lavda Drums Poetry
all rights reserved

Νεογνά χαμόγελα...




" Νεογνά χαμόγελα
Παντού!
Σε κινούμενα αλογάκια λούνα παρκ.
Στις ξηλωμένες ραφές του χρόνου.
Σε πρόσωπο άστεγου.
Ανεβαίνουν με το ασανσέρ της καθημερινότητας
ξεπηδούν από τους κάδους της λύπης
σε παιδικές γκριμάτσες...
Νεογνά χαμόγελα – παντού! "


©Lydia Lavda Drums Poetry


( από την ποιητική συλλογή "Χαρτογράφηση"-Εκδόσεις "ΡΕΩ" 2011)


Λυδία Λάβδα· μουσικός,ποιήτρια,εκδότρια του περιοδικου "Αλεξίσφαιρο"

Ένας νέος,μαγικός κόσμος!


Αγαπητοί γονείς, καλώς ορίσατε στο νέο ιστότοπο με χρηστικές και άλλες πληροφορίες για το νέο μέλος της οικογένειάς σας!Εγκυμοσύνη,μητρότητα και ό,τι απασχολεί τους νέους γονείς,συμβουλές για μία ευτυχισμένη σχέση με αισιοδοξία για εσάς και το μωρό σας!

Καλωσόρισες μωράκι

27/5/11

Βόλτα-μεταφορά μωρού

Πολλοί γονείς βρίσκουν χρήσιμη την αγορά ενός πορτ μπεμπέ για την μεταφορά, αλλά και τον ύπνο του βρέφους τους πρώτους 3-4 μήνες. Αν κρίνετε πως σας εξυπηρετεί, μπορείτε να αγοράσετε ένα στιβαρό πορτ μπεμπέ από σκληρή εξωτερική επένδυση που να μπορεί να τοποθετείται και στο αυτοκίνητο. Μην ξεχάσετε να αγοράσετε συμπληρωματικά 6-8 βαμβακερά σεντονάκια για πορτ μπεμπέ, ενα στρώμα από κοκοφοίνικα για να είναι άνετα το μωράκι σας και 3-4 μικρά σελτεδάκια διαστάσεων 40Χ60.

Ανάλογα με τις δραστηριότητές σας και την καθημερινότητα του μωρού σας, θα χρειαστείτε ένα βρεφικό κάθισμα αυτοκινήτου (μην ξεχνάτε πως από 0 -15 μηνών περίπου, το κάθισμα πρέπει να τοποθετείται κοιτάζοντας την πλάτη του καθίσματος του αυτοκινήτου). Μην αμελείτε να το τοποθετείτε στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και να το ρυθμίζετε στον μέγιστη βαθμό ανάκλισης όταν το μωράκι είναι μικρό για να μην καταπονείται η σπονδυλική του στήλη. Βεβαιωθείτε πως το τοποθετείτε σωστά και πως πληρεί όλους τους κανόνες ασφάλειας. Καλό είναι να αγοράσετε ένα κάθισμα με πλευρικά προστατευτικά και έξτρα μαξιλαράκια στήριξης για περισσότερη άνεση. Επίσης θα χρειαστείτε αντηλιακά κουρτινάκια για να προφυλάξετε το μωρό σας από τον ήλιο και ένα αυτοκόλλητο σήμα που θα ενημερώνει τους υπόλοιπους οδηγούς πως υπάρχει μωρό στο αυτοκίνητο.

Για την βόλτα του μωρού, επιβάλλεται η αγορά ενός ασφαλούς, στιβαρού, αντικραδασμικού καροτσιού  με εργονομικά χερούλια για ευκολότερη οδήγηση και προστατευτική μπάρα ασφαλείας για το μωρό.Ένα ψηλό καρότσι αποτελεί καλή επιλογή για να αποφεύγετε τις εξατμίσεις  των αυτοκινήτων και διάφορα εμπόδια που μπορεί να συναντήσετε, κάνοντας την βόλτα σας στην πόλη.