©

Lydia Lavda Drums Poetry
all rights reserved

Νεογνά χαμόγελα...




" Νεογνά χαμόγελα
Παντού!
Σε κινούμενα αλογάκια λούνα παρκ.
Στις ξηλωμένες ραφές του χρόνου.
Σε πρόσωπο άστεγου.
Ανεβαίνουν με το ασανσέρ της καθημερινότητας
ξεπηδούν από τους κάδους της λύπης
σε παιδικές γκριμάτσες...
Νεογνά χαμόγελα – παντού! "


©Lydia Lavda Drums Poetry


( από την ποιητική συλλογή "Χαρτογράφηση"-Εκδόσεις "ΡΕΩ" 2011)


Λυδία Λάβδα· μουσικός,ποιήτρια,εκδότρια του περιοδικου "Αλεξίσφαιρο"

Ένας νέος,μαγικός κόσμος!


Αγαπητοί γονείς, καλώς ορίσατε στο νέο ιστότοπο με χρηστικές και άλλες πληροφορίες για το νέο μέλος της οικογένειάς σας!Εγκυμοσύνη,μητρότητα και ό,τι απασχολεί τους νέους γονείς,συμβουλές για μία ευτυχισμένη σχέση με αισιοδοξία για εσάς και το μωρό σας!

Καλωσόρισες μωράκι

27/5/11

Μπάνιο-υγιεινή-φροντίδα

Αρχικά, θα χρειαστείτε μία πλαστική  βρεφική μπανιέρα με στηρίγματα πλάτης και ποδιών (για να αισθάνεται άνετα το μωράκι σας) και ενσωματωμένο θερμόμετρο.Βεβαιωθείτε πως η μπανιέρα χωράει και στην οικιακή σας μπανιέρα.
Ενα απλό θερμόμετρο δωματίου θα σας χρειαστεί οπωσδήποτε για να ελέγχετε αν είναι κρύο ή ζεστό το δωμάτιο που βρίσκεται το μωράκι σας.
Ίσως δεν χρειαστεί από τους πρώτους μήνες , όμως η αγορά μίας βρεφικής  βούρτσας από φυσική τρίχα θα σας φανεί χρήσιμη κάποια στιγμή. Άμεσα θα σας χρειαστεί ένα βρεφικό ψαλιδάκι για να κόβετε τα νυχάκια του μωρού σας επιμελώς για να μην τραυματιστεί.
Μπορείτε να προμηθευτείτε από το φαρμακείο  βρεφικές αμπούλες καθαρισμού μύτης και φαρμακευτικό οινόπνευμα για τον καθαρισμό του ομφάλιου λώρου του βρέφους.Για τον καθαρισμό της ευαίσθητης περιοχής αποφύγετε τα μωρομάντηλα, επιλέξτε βαμβάκι βουτηγμένο σε νερό σε κάθε αλλάγη πάνας. Μην αμελήσετε να αγοράσετε και ένα βρεφικό στρωματάκι για την αλλαγή της πάνας, απαραίτητα με πλευρικά τοιχώματα για περισσότερη ασφάλεια και άνεση.
Τελός, προτιμήστε φαρμακευτικά βρεφικά σαμπουάν, αφρόλουτρα,κρέμες για το σύγκαμα- με όσο γίνεται λίγα ή μηδαμινά χημικά συστατικά (μην ξεχνάτε πόσο ευαίσθητο είναι το δερματάκι του μωρού σας).