©

Lydia Lavda Drums Poetry
all rights reserved

Νεογνά χαμόγελα...




" Νεογνά χαμόγελα
Παντού!
Σε κινούμενα αλογάκια λούνα παρκ.
Στις ξηλωμένες ραφές του χρόνου.
Σε πρόσωπο άστεγου.
Ανεβαίνουν με το ασανσέρ της καθημερινότητας
ξεπηδούν από τους κάδους της λύπης
σε παιδικές γκριμάτσες...
Νεογνά χαμόγελα – παντού! "


©Lydia Lavda Drums Poetry


( από την ποιητική συλλογή "Χαρτογράφηση"-Εκδόσεις "ΡΕΩ" 2011)


Λυδία Λάβδα· μουσικός,ποιήτρια,εκδότρια του περιοδικου "Αλεξίσφαιρο"

Ένας νέος,μαγικός κόσμος!


Αγαπητοί γονείς, καλώς ορίσατε στο νέο ιστότοπο με χρηστικές και άλλες πληροφορίες για το νέο μέλος της οικογένειάς σας!Εγκυμοσύνη,μητρότητα και ό,τι απασχολεί τους νέους γονείς,συμβουλές για μία ευτυχισμένη σχέση με αισιοδοξία για εσάς και το μωρό σας!

Καλωσόρισες μωράκι

27/5/11

Προίκα μωρού

Αυτή η κατηγορία μπορεί να διαφέρει ανάλογα τις απαιτήσεις σας και τις καθημερινές συνήθειες του μωρού σας.Σε γενικές γραμμές  η παρακάτω λίστα καλύπτει σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες που έχει το βρέφος.
 Για το κρεβατάκι του μωρού θα χρειαστείτε 2 αδιάβροχα καλύμματα στρώματος με βαμβακερή στρώση, 6-8 πανωσέντονα βαμβακερά , 6-8 κατωσέντονα με λάστιχο, μία "πάντα"(πλευρικό σύστημα με μαξιλαράκια για να μην χτυπάει το μωράκι στον ύπνο του), καθώς και 2 κουβερτούλες ελαφριές "πικέ" για την άνοιξη/φθινόπωρο και μια χειμωνιάτικη-απαραίτητα βαμβακερή (αποφύγετε φλις και συνθετικά υφάσματα που μπορεί να προκαλέσουν δερματικούς ερεθισμούς).
Στην συνέχεια θα χρειαστείτε 2-3 κουβέρτες "αγκαλιάς", 6 -8 σελτεδάκια 60X80 για την αλλαγή της πάνας, 10-15 βαμβακερά πανάκια για να σκουπίζετε το πρόσωπο του  μωρού σας από το γάλα, 6-10 σαλιάρες βαμβακερές πετσετέ χωρις pvc (θα χρειαστουν όταν θα αρχίσει το μωρό την στερεά τροφή γύρω στον 6ο μήνα).
Για τις ανάγκες του καθημερινού μπάνιου του βρέφους θα χρειαστείτε 2 μπουρνουζοπετσέτες σώματος από βαμβάκι, καθώς και μερικές πετσετούλες για το πρόσωπο.
Τέλος, ανάλογα με την εποχή  που θα γεννηθεί το μωρό σας και το μέρος που μένετε (αν υπάρχουν έντομα ), ίσως χρειαστείτε και μία κουνουπιέρα.